Laikas atnaujinti namus: praktiški patarimai namų dekorui

namu_dekoravimasMūsų namai — mūsų šventovė. Tik čia jaučiamės laimingi ir mylimi. Tam, kad namai būtų jaukūs, stengiamės juos įsirengti taip, kaip patinka mums. Tačiau, kartais, praėjus keletui metų, norisi atsinaujinti ir pagyvinti namų interjerą. Kapitaliniam remontui lėšų ne visada pakanka, todėl tenka griebtis keleto gudrybių. Namų dekoras gali būti puiki išeitis. Pasitelkus keletą skoningų detalių galima atnaujinti, o gal ir visai pakeisti namų aplinką.

Ryškios detalės

Niekas taip nepagyvina aplinkos, kaip ryškios spalvos. Jei atsibodo kasdienybė, monotoniška kambario išvaizda — nuspalvinkite jį. Tam puikiausiai pasitarnauja tokios dekoro detalės kaip: kilimai, baldų apmušalai, pagalvėlės, užuolaidos. Šie namų apyvokos daiktai gali padėti atgaivinti namus, įnešti naujų spalvų ir jaukumo. Pavyzdžiui, ryškus kilimas suderintas su užuolaidomis arba baldų apmušalais suteiks kambariui žaismingumo. Dekoruoti savo namus galite ir perdažydami sienas — naujai dažytos sienos atrodo patraukliau ir patobulina bendrą namų išvaizdą. Taip pat sienų dekorui galima naudoti sienų lipdukus, 3D efekto sienų apdailą, kuri šiomis dienomis labai populiari.

Paveikslai, nuotraukos, veidrodžiai

Atnaujinti arba pagyvinti interjerą galima paveikslų, nuotraukų, ar kitų interjero detalių pagalba. Juodai baltos ar spalvotos nuotraukos gali būti nuostabi namų interjero puošmena: jos atrodo originaliai, sukelia malonius prisiminimus ir emocijas, taigi iš esmės kuria jaukią namų aplinką. Nuotraukas galima klijuoti ant sienos, kabinti ant spintelių, komodų, dėti į originalius rėmelius. Paveikslai yra vienas iš būdų namas suteikti jaukumo ir originalumo. Namų sienas papuošus dideliais, spalvotais piešiniais iš karto pajusite, kad namai tapo mielesni ir patrauklesni akiai. Šiomis dienomis itin populiarūs šeimos paveikslai, modernūs ir minimalistiniai piešiniai, raižiniai. Mėgstantiems išsiskirti siūloma namų dekorui panaudoti veidrodžius. Masyvus veidrodis pagyvins kambario estetiką ir suteiks elegancijos. Be to, tai labai praktiškas sprendimas.
Taigi, namų dekoras nėra sudėtingas ar didelių išlaidų reikalaujantis procesas. Svarbu žinoti, ką norite savo namuose pakeisti, patobulinti ar atnaujinti. Pasitelkite fantaziją ir paeksperimentuokite!