Nykštukinės orkaitės Jūsų namuose

orkaitesVisuomenėje vyrauja nuomonė, kad Antrojo pasaulinio karo metais išrastos mikrobangų krosnelės yra kenksmingos ir jose šildomas maistas turi kancerogenų ir kitų vėžį sukeliančių savybių. Šiame straipsnyje nepulsime ieškoti šio prietaiso pliusų ir minusų, o apžvelgime alternatyvą virtuvėje neturintiems daug vietos. Tai — mini orkaitės.

Mini orkaitės — puikus pasirinkimas studentams ar kitiems, gyvenantiems bendrabučio tipo butuose. Kai gyvenamojoje erdvėje vietos užtenka vos apsisukti ir netenkina mikrobangų krosnelėse pašildytas maistas, gali tekti žvilgtelėti į mini orkaites arba elektrines krosneles.

Šie mažų erdvių „šeimininkai“ yra gana funkcionalūs, turi keletą kepimo (apatinio ar viršutinio kaitinimo), griliaus funkcijų, laikmatį, automatinio išsijungimo funkciją; dažnai komplektuojamos su picos skarda griliaus kepimo grotelėmis.

Lietuvos pardavėjai siūlo įvairiaspalvį šių prekių spektrą, nuo itin pigių ,„studentiškų“, kainuojančių apie 60 eurų, iki prabangių, kurių kaina siekia 150 eurų ir daugiau. Šių prekių kaina priklauso nuo universalumo, dizaino ir gamintojo ženklo.

Populiariausių Lietuvoje parduodamų mini orkaičių gamintojai: EFBA, Adler, Delonghi.