elektriniai siurbliai

Vandens siurbliai. Į ką atkreipti dėmesį perkant

elektriniai siurbliaiVandens siurblys naudojamas pašalinti vandenį iš kanalizacijos, aplieto rūsio, ūkyje pripildyti talpas gyvūliams girdyti, perpumpuoti cheminius skysčius iš vieno rezervuaro į kitą. Nuo naudojimo paskirties priklauso kokių techninių parametrų siurblio reikės jūsų darbams. Nesudėtingiems laistymo darbams užtenka ir elektrinio siurblio. Prieš perkant reikia susipažinti modeliais kurie šiuo metu yra parduodami Lietuvoje.Vandens siurblys naudojamas pašalinti vandenį iš kanalizacijos, aplieto rūsio, ūkyje pripildyti talpas gyvūliams girdyti, perpumpuoti cheminius skysčius iš vieno rezervuaro į kitą. Nuo naudojimo paskirties priklauso kokių techninių parametrų siurblio reikės jūsų darbams. Nesudėtingiems laistymo darbams užtenka ir elektrinio siurblio. Prieš perkant reikia susipažinti modeliais kurie šiuo metu yra parduodami Lietuvoje.

Ką siurbsite?

Švarius skysčius ar purviną su kietomis priemaišomis vandenį ar vandens ir smėlio mišinį. Specifinėms užduotims skirti siurbliai kurių paėmimo ir išmetimo angos yra 5-8 cm skersmens, darbinis kėlimo aukštis yra iki 8 metrų. Jeigu jums reikia siurbti vandenį iš negilaus vandens telkinius tuomet užtenka ir paprasto siurblio. Geriausia kai paėmimo žarna yra panardina ne ant dugno o plūduriuoja bent 20 cm žemiau vandens lygio ir leidžiasi kartu su mažėjančiu vandens lygiu. Purvui siurbti skirti siurbliai yra mažiau našesnis nei tiek kurie skirti švariam vandeniui. Ko galite tikėtis? 500-1000 litrų per minutę ir nuo tūkstančio litrų per minutę jei neužterštą vandenį.

Kaina

Nepastoviam naudojimui, laikymui avariniam atvejui neverta investuota į brangų įrenginį. Vienkartiniam naudojimui nereikia patikimo ir ištvermingo variklio, net jei ir elektros laidas yra per trumpas ar didelės kuro sąnaudos tai neturi reikšmės. Elektriniai siurbliai yra pigesni ir jų eksploatacija pigesnė. Problema tik tame ar jums reikiamoje vietoje ar bent jau netoliese yra elektros šaltinis. Pigiausi elektriniai siurbliai kainuoja nuo 20 eurų, galite tikėtis tarnavimo laiko iki 2 metų, po to dažniausiai jie perdega arba reikia keisti apvijas arba tampa nesandarūs dėl membranos nusidėvėjimo. Pigių siurblių remontas kainuoja daugiau nei pusę jų kainos todėl paprastai žmonės neremontuoja.