Ką daryti, kai greitai reikia pinigų?

Kiekvienam pasitaiko situacijų, kai netikėtai užklumpa finansiniai sunkumai. Pastarieji metai parodė, kad ekonominiai sunkumai šiuolaikinių net ir pasiturinčių valstybių gyventojams gali sukelti daug sunkumų. Niekas negalėjo suplanuoti, kada sumažės nekilnojamojo turto kainos, kada sumažės paklausa prekių, kuriomis prekiauja jūsų įmonės, vėluos atlyginimai ar užklups kita globali ar asmeninė problema.

Visais šiais atvejais nukentėjusiam žmogui gali greitai prireikti pinigų. Šiame straipsnyje nagrinėsime būdus, kaip galima greitai pasiskolinti pinigų ir pažvelgsime, kokios grėsmės slypi, jei negalėsite skolos grąžinti laiku.

Pasiskolink iš draugų. Sakoma, tikrus draugus pažinsi nelaimėje, taigi, jei greitai prireikė pinigų, pirmiausia kreipkis į žmones, kuriuos laikai savo draugais. Tiesa, galioja vienintelė, bet griežta taisyklė – būk įsitikinęs, kad jiems galėsi laiku grąžinti pinigus. Kuo greičiau, tuo geriau. Kitu atveju, jei vėluosi grąžinti pinigus ar dėl pasikeitusių aplinkybių nuspręsi neatiduoti skolos, rizikuoji prarasti patį didžiausią turtą – savo draugus.

Pasiskolink iš giminių. Kreipkis į artimiausius žmones – tėvus, brolius, seseris. Daugeliu atveju jie bus iš karto pasiryžę tau padėti. Tik nepamiršk, kad galioja ta pati taisyklė, kaip ir su draugais – skolas reikia grąžinti laiku. Žinant, kad gražinti skolą vėluosi geriausia iš karto informuoti ir pranešti kitą datą.

paskolos liūne

Kreipkis į banką. Jei esi lojalus banko klientas, visada palaikai solidų sąskaitos likutį, esi anksčiau pasiėmęs kreditą ar turėjęs kitų rimtų reikalų – didelė tikimybė, kad bankas tau paskolins pinigus. Žinoma, kitaip nei su draugais ir giminaičiais, tu neturėsi galimybės nemokamai pratęsti skolos grąžinimo termino. Už kiekvieną vėluojamą dieną turėsi sumokėti palūkanas. Kartais šios palūkanos yra ir labai didelės.

Greitojo kredito kompanijos. Tokio tipo kompanijos dar neseniai Lietuvoje buvo labai retas reiškinys. Tik prieš kelis metus greitąjį kreditą teikiančios kompanijos atsirado Europoje ir Lietuvoje. Daugiausia įtakos šių kompanijų išpopuliarėjimui turėjo pasaulinė krizė, dėl kurios daug žmonių neteko darbo, turėjo tenkintis mažesniu atlyginimu ar atlygio vėlavimu. Būtent žmonės, kurie laiku nesulaukia atlyginimo už darbą laiku yra vieni iš lojaliausių ir dažniausių greitojo kredito kompanijų klientų. Daugelis greitojo kredito kompanijų net pabrėžia, kad pasiskolinti iš jų yra paprasčiau nei iš giminių ar draugų. Paskola internetu yra kita nauja jų paslauga. Ji leidžia žmogui pasiimti paskolą net nepaliekant namų. Kreditas internetu suteikiamas įvedus savo duomenis ir pinigai per kelias valandas ar net greičiau gali pasiekti jūsų sąskaitą.

Parduoti nenaudojamą turtą. Turto pardavimas gali užtrukti ilgiau nei paskola internetu, draugų ar banko. Įdėjus skelbimus į skelbimo portalus rimtas pirkėjas gali atsirasti tik po kelių savaičių. Tuo tarpu jei norėsite parduoti turtą greičiau pirmiausia visada kreipsis žmonės, kurie bandys numušinėti kainą. Taigi, parduodant nenaudojamą turtą galima greitai gauti pinigų tik tuo atveju, jei esate pasiryžęs parduoti turtą už mažesnę nei rinkos nustatyta kaina. Tiesa, net parduodant už mažesnę kainą galite susidurti su sunkumais: pirkėjai galės įtarti, kad jūsų turtas yra nekokybiškas.

Taigi, sprendimų visada yra. Net sudėtingiausiose situacijose, kai greitai reikalingi pinigai. Ar tai būtų mažos sumos, ar didesnės yra galimybė pasiskolinti. Tik reikia atminti, kad svarbiausia skolintis išmintingai: suplanuojant, kada ir kokiomis dalimis galėsi pinigus grąžinti jų savininkui. Kreditas internetu dažniausiai atsieina brangiausiai, jei negalite grąžinti pinigų laiku. Greitąjį kreditą suteikiančios kompanijos visada įspėja, kad skolas reikia grąžinti laiku.