Siuntos Airija — Lietuva

siuntos airija lietuvaSiuntos į kitas Europos valstybes nėra naujas dalykas, tačiau labai populiarus. Jau daugelį metų siuntos Airija Lietuva, Lietuva Airija, yra vienos dažniausių. Kodėl ši kryptis tokia populiari? Atsakymas paprastas ir akivaizdus — Airijoje, kaip kitose Europos valstybėse, gyvena didelė dalis lietuvių emigrantų.

Kas siunčiama dažniausiai?

Sąrašas, kokios siuntos Airija Lietuva keliauja pas gavėjus gana platus. Žmonės siunčia tikrai įvairius daiktus, nuo maisto produktų iki didelių gabaritų baldų. Žinoma, dažniausiai siunčiami maisto produktai. Airija garsėja savo saldumynais, todėl lietuviai, norėdami pradžiuginti savo artimuosius į Lietuvą siunčia šokoladus, sausainius, įvairius ledinukus. Siuntos iš Lietuvos būna kiek gausesnės. Giminaičiai siunčia įvairius mėsos gaminius, sūrius, tabako ir alkoholio prekes. Neretai artimieji pradžiuginami tradiciniais lietuvių gardėsiais, kaip šakotis, tinginys, šimtalapis.

Dar viena grupė siuntinių yra buities daiktai. Siuntiniai būna tikrai įvairūs: baldai, buitinė technika, interjero detalės. Grupė siuntos Airija-Lietuva populiari tokiais siuntiniais kaip drabužiai, avalynė, smulki buitinė technika. Dirbantys svetur gauna didesnes pajamas, todėl neretai nori pradžiuginti savo artimuosius, likusius Lietuvoje. Todėl, tėvai vaikus džiugina įvairiais stalo ir kompiuteriniais žaidimais, knygomis. Kartais pasitaiko ir didelių siuntinių, kaip dviratis, motociklas ar žolepjovė.

Kaip siuntas gabena?

Siuntos gabenimo tipas pasirenkamas atsižvelgus į siuntos dydį. Jei tai laiškas ar nedidelis paketėlis, jis siunčiamas paštu. Tuo tarpu, jei siunta yra brangi, didelė ar skubi — pasirenkamas kurjeris ar kurjerių tarnyba. Siuntos gali būti gabenamos lėktuvu, automobiliu arba autobusu.