Vartojimo paskola nėra prieinama prasiskolinusiems

vartojimo paskolaKiekviena vartojimo paskola Lietuvoje turi būti išduodama pagal Lietuvos banko nurodytus mokumo vertinimo nuostatus. Jeigu kredito įstaigos skolina pinigus neatsakingai įvertinus kliento mokumą, tai  joms gresia licencijos netekimas arba didžiulė bauda. Visos paskolos, kurios išduodamos vartojimo kredito davėjų sąraše esančių bendrovių, yra anksčiau ar vėliau patikrinamos atsitiktiniu būdu. Lietuvos bankas dažnai imasi paprastų patikrinimų – kreipiasi į kredito bendroves ir pasirenka kelias ar kelias dešimtis sutarčių, kurias vėliau analizuoja. Jeigu jums reikia kredito, tai turėkite galvoje, kad jį gauti dabar jau nebėra taip paprasta kaip ankstesniais laikais, nes finansų rinka mūsų šalyje yra reguliuojama ir prižiūrima.

Vartojimo paskola turi būti išduodama sąžiningiems ir finansiškai pajėgiems klientams.

Jeigu kredito bendrovė gauna paskolos paraišką, tai jos pirmiausia užduotis yra būtent duomenų tikrinimas. Tiesa, tie kliento pateikti duomenys gali būti patikrinami tik esant kliento sutikimui. Klientas tą sutikimą duoda patvirtindamas paraišką, kuomet į kreditoriaus banko sąskaitą perveda vieną centą pagal nurodytus reikalavimus. Po duomenų pateikimo kreditorius tiesiog turi įvertinti visą informaciją, kuri prieinama specialiose informacinėse sistemose. Tai reiškia, kad kliento pateikiami duomenys yra analizuojami ir žiūrima ar asmuo nenuslėpė kokios nors informacijos.

Jeigu jums reikalinga vartojimo paskola, tai internetu ją gauti galėsite tik tokiu atveju, jeigu visus duomenis pateiksite teisingai ir be jokios melagingos informacijos. Aišku, gauti vartojimo paskolos jūs negalėsite, jeigu jūsų pajamos bus labai mažos.

Vartojimo paskola neišduodama jeigu paaiškėja, kad asmuo yra prasiskolinęs.

Prasiskolinusiems apskritai reikėtų pamiršti visas skolinimosi procedūras, nes jos nėra prieinamos tiems, kurie nevykdo savo įsipareigojimų. Paprastai kalbant, prasiskolinę asmenys yra laikomi neatsakingais ir įsipareigojimų nevykdančiais asmenimis, todėl kredito įstaigos nenori su jais turėti reikalų. Ilgalaikės paskolos internetu suteikiamos panašiai.

Kiekviena vartojimo paskola kredito bendrovės išduodama kruopščiai peržiūrėjus visą prieinamą informaciją, todėl jeigu jūsų kredito istorijoje bus labai daug neigiamos informacijos iš kitų kreditorių ar paslaugų teikėjų, tai paskolos jums išduoti nenorės nei vienas paskolų teikėjas, įskaitant ir privačiai paskolas išduodančius asmenis.