Merginos ir jų kosmetika

egipto zeme
egipto zeme

 

Retai sutiksime merginą ar moterį, kuri bus nepasidažiusi ar bent nepasitepusi lūpų blizgiu ar pudra. Bet ar tai, ką mes tepame ant savęs „vardan grožio“, yra sveika? Juk galime tepti ir sveikus produktus, tokius kaip Egipto žemė. Daugybėje kosmetikos priemonių yra nuodingų organizmui sudėtinių dalių, tačiau labai sunku nustatyti kas iš tiesų yra sveika, o kas ne. Viena iš žalingiausių sudedamųjų dalių, naudojamų kosmetikos rinkoje, yra SLS, kitaip Sodium Laureth Sulfate, kaip bebūtų keista šios medžiagos nerasi pudroje Egipto žemė, nes pudra Egipto žemė yra vienas natūraliausių ir sveikiausių kosmetikos priemonių. Šios kenksmingos SLS medžiagos dažniausiai dedama į muilą, šampūną, dušo želė ir kitas kasdienes grožio priemones. Viena iš geriausiai pastebimų SLS cheminių savybių – gausus putojimas.

Tyrimai parodė, kad naudojant SLS koncentraciją ne daugiau kaip 0,5% dar nėra taip pavojinga. Tačiau, jei medžiagos gaminyje yra 10-30% jis sukelia odos ėsdinimo ir dirginimo sutrikimų, alergines reakcijas. Nacionalinis Sveikatos institutas nustatė, kad iš 100 pasirinktų produktų, daugiau nei 80 savo sudėtyje turėjo SLS ir SLES cheminės medžiagos, tai sukelia odos problemas. Oda tampa šiurkšti ir nemaloni liesti, todėl geriausias būdas to išvengti pasitelkiant natūralią mediciną arba kosmetiką. Natūrali kosmetika jums padės jums atrodyti įspūdingai ir gražiai. Kai kurie muilai turintys daugiau nei 30% koncentrato savo sudėtyje ir buvo paskelbti kaip labai erzinantys odą ir pavojingi naudoti. Šampūnai yra viena dažniausiai naudojamų priemonių. Todėl žmonės ilgiau panaudoją šampūnų, kurie savo sudėtyje turi kenksmingų cheminių medžiagų SLS, pajuto, kad jų akys tapo sudirgusios ir jautrios, galvos oda taip pat, plaukai ėmė slinkti ir tapo pažeisti. Kyla klausimas, kodėl būtent tokia medžiaga yra naudojama kosmetikos sudėtyje?

Atsakymas paprastas – ji pigi. Ši medžiaga labai plačiai naudojama autoplovyklose ar autoservisuose, nes SLS didelis koncentrato kiekis yra skirtas valyti automobilių variklius ar kitas jų dalis, norint pašalinti riebalus. SLS tirpdo automobilio riebalus (alyvą, dyzeliną ir kt.), kaip tirpdo mūsų kūno riebalas ant odos. Patekusi į mūsų organizmą ši medžiaga ilgai išlieka, kol visiškai išsivalo, palikdamas tikimybę gauti odos alergiją ar susirgti odos vėžiu. Taip pat kartais valydami nagus, nuo naudojame acetoną, šis taip pat yra labai kenksmingas negana to ir degus. Todėl būtinai valydami nagus naudokite tokias priemones kurios nebūtų kenksmingos. Juk priemonės nagams taip pat turi būti ne kenksmingos nes pažeisti pirštų panages yra labai paprasta. O aš siūlyčiau visai tai įsigyti internetu, nes kosmetika internetu yra labai patogus ir praktiškas dalykas.

 http://tikrojiegiptozeme.lt/