Vizitinės kortelės – kas, kur ir kaip?

Vizitinė kortelė – tai priemonė, kurios dėka galite užmegzti ryšį su klientu. Būtent vizitinės kortelės dėka yra kuriamas įmonės įvaizdis ir stilius, sukuriamas pirminis įspūdis, kuris šiandieniame versle yra be galo svarbus.

Kokie yra vizitinės kortelės standartai? Skirtingose valstybėse yra taikomi skirtingi vizitinės kortelės dydžio standartai. Pvz.: Vakarų Europos šalyse standartinis dydis yra 85 X 55 mm. Tuo tarpu Rytų Europoje (taip pat ir Lietuvoje) – 90 × 50 mm.

Lietuvoje dažniausiai spausdinami nedideli vizitinių kortelių kiekiai – apie 100 – 150 vnt. žmogui. Todėl dažniausiai pasirenkama skaitmeninė spauda. Taip pat naudojama ir šilkografija, tačiau šis variantas mažiau populiarus, nes yra brangesnis. Pati kokybiškiausia yra ofsetinė spauda. Tačiau dėl kainų skirtumo – labiausiai apsimoka gaminti ofsetines vizitines korteles tuomet, kai reikia jų itin daug (virš 5000 vnt.). Akivaizdu, jog ofsetinė spauda lietuviams nėra tokia aktuali, kaip skaitmeninė spauda, kuri, beje, naujų technologijų dėka, savo spalvų ryškumu bei kokybe vis labiau artėja prie ofsetinės.

Dažniausiai pasirenkamas variantas – vizitinė kortelė, kuri yra spalvota tik iš vienos pusės (kita pusė lieka tuščia). Tačiau tai nėra standartas, kurio reikia laikytis. Originalumas ir išradingumas visuomet labiau traukia akį ir palieka stipresnį įspūdį.

Kiek kainuoja vizitinių kortelių gamyba? Kaina paprastai svyruoja atsižvelgiant į gaminamų vienetų kiekį, taip pat ir į tai ar vizitinė kortelė bus spalvota, ar juodai balta. Skirtingos spaustuvės pasiūlys ir skirtingas vizitinių kortelių gamybos kainas, tačiau nepulkite iš karto prie pigiausio varianto – didesnė kaina paprastai kalba ir apie aukštesnę kokybę.